jueves, 28 de julio de 2016

Buff Epic Trail

Aquesta cursa no la tenia prevista a principi de temporada, però l’Alex Navarro em va oferir el seu dorsal i no vaig saber dir que no. Així que, després d’una retirada al 2014 i acabar molt trinxat al 2015 en 26h33’, a veure què surt. Serà un gran test de cara al Montblanc, cursa que afronto amb moltes ganes.

Es dóna la sortida a les 6, encara és fosc però surto sense frontal. El ritme d’inici és molt alt, suposo que provocat pel fet de ser Campionat del Món d’Ultres. Al principi em deixo portar però no trigo en posar el meu ritme de creuer.



M’agafa el Sergi Fernández, amb qui faré uns quants kms. Avituallo ràpid al Refugi de Conangles i a continuar. Començo a pujar i agafo al Txema Ubach,  alma mater de la  Rialp Matxicots. Arribem plegats a Pont de Ressec. Ja estem al km 36 i vaig molt bé, 45’ per sota de l’any passat.



Ara ve una llarga pujada per pista on començo a tenir algun problema amb el peu per culpa d’haver escollit malament el calçat... arribo al Refugi Colomers i ja vaig cap al Refugi Saboredo. Estem al km 51 i vaig força bé... però el peu cada cop em dóna més pel sac.

Ràpidament entrem al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Com està prohibit fer curses aquí dins, l’organització no posa senyalització en aquest tram però podem gaudir d’unes vistes magnífiques. Em fa molt mal el peu però tinc unes ganes boges d’arribar a Espot. Agafo al Loren i l’Iñaki, dos bascos a qui segueixen el Mikel Leal i Kataka Iñaki, casi res... Ens posem a baixar cap a Espot a 4:30 min/km, gens malament per portar 11h a les cames. Aquests d’Euskadi estan grillats, m’encanta!

Per fi! Arribo a Espot, km 67 i ja vaig 2h per sota respecte l’edició anterior. Aprofito la base de vida per llençar les vambes a les escombraries i posar ph-quirogel al peu. Surto havent agafat forces i en molt bon estat.



Començo a pujar cap a Espot Esquí. Força bé, avanço algun corredor. Però després... vaig i em carrego un pal. Intento funcionar amb l’altre sol però sóc incapaç i em toca guardar-los per fer els últims 30 km sense pals. L’any passat vaig ser testimoni de com el Marçal feia La Ronda dels Cims sense pals, cosa que fa la Nerea Martínez cada any, així que no hi ha excuses. Mans a les cuixes a l’hora de pujar i au.

Quan me n’adono ja estic a Estany Gento, km 81. Em trobo un grupet d’uns 10 corredors entre els quals hi ha el Jose Calaza, que es troba preparant la PTL. Recomanen sortir en grup per encarar la nit però jo els deixo marxar. Em sento fort físicament i motivat per baixar encara més el temps de l’any passat (al 2015 sortia a la 1:30 de la nit i ara porto el frontal posat però no encès encara). M’abrigo amb la geisha que porto a la motxilla i surto sol per anar avançant corredors.

Sensacions bestials en l’últim tram de cursa, quan em trobo al gran Xevi Edo avituallant a Riquerna em diu que l’any passat semblava un cadàver i enguany em veu molt bé. Només em queda pujar el Port de Rus... sense pals se’m fa molt llarg i m’atrapa algun corredor dels que havia avançat. Però un cop a dalt ja estic al km 90 i pràcticament tot el que queda és baixada, així que a apretar de nou!

Finalment, arribo a Barruera després de córrer 105 km amb gairebé 8.000 m+ en 20h52’, 5h40’ menys que l’any passat!

 Acabo en la posició 73, molt content ja que era campionat del món i hi havia molt nivell. Vaig flipar sobretot amb el nivell femení, ja que gairebé 20 noies em van passar la mà per la cara!


Gràcies per l’ajuda de Hoko-Esport (molt còmodes tant les sensei com les zen), Sala-Giol, Térmens Clínica Podològica, Rendiment-race, PH-Quirogel, MC3 Esports, CEM Vallirana, Bassol Optic, Punt de Natura, Training Sabadell, Besttrail i Tradeinn.


Acabo agraïnt una vegada més el suport incondicional dels meus pares i l’amabilitat de l’Alex Navarro per permetre’m córrer la ultra.

L'ajuda dels últims mesos per facilitar la recuperació i
pal·liar les molèsties musculars i articulars.

martes, 12 de julio de 2016

Cursa Solidària Sant Joan Despí

No tot serà córrer curses on la distància en km’s és de 3 xifres. Quan el Tony Molinos em va dir que el ProyectoPol anava a la Cursa solidària de Sant Joan Despí, vaig dir-li immediatament que jo també hi aniria.

Córrer amb ells sempre és especial, per fer-ho amb Pol Molinos i donar a conèixer “la hiperglicinemia no cetósica”. Cal investigar molt en aquest sentit i tota difusió és poca.

No deixeu de visitar:





Han estat 5 km. Potser són pocs i, tot i ser a ritme tranquil, han estat molt intensos. Sempre que pugui correré amb el Pol, és una experiència indescriptible, s’ha de viure en primera persona!


Gràcies a Hoko-Esport, Sala-Giol, Rendiment-race, PH-Quirogel, MC3 Esports, Bassol Optic, CEM Vallirana, Besttrail, Punt de Natura, Tradeinn i Training Sabadell.