jueves, 19 de septiembre de 2013

Tri Half Berga

L'any passat em va agradar així que repeteixo, torno a Berga per córrer el triatló. Preocupació al marxar de Vallirana perquè plou, però quan es dóna la sortida ja fa estona que ha parat i comença a sortir el sol.

La sortida es dóna des de l'aigua del Pantà de la Baells i de forma bastant neta. Per endavant un circuit de 1.900 m a una sola volta (igual que l'any passat però en sentit contrari) que completo de menys a més sortint el 85è després de 28'59''.











Llarguíssima transició que faig el més ràpid possible per pujar-me a la bici i començar a remuntar posicions. En general vaig guanyant posicions, tot i que la lleugera millora que porto últimament a l'aigua fa que també m'adelantin alguns triatletes. Com per exemple l'Emilio, que em passa com un cohet sobre el km 50, ja en la segona volta. Augmento el ritme per seguir-lo (òbviament respectant el no drafting) i no parem d'avançar posicions, tot i que vaig fent la goma i noto que vaig passat de voltes, així que m'oblido i continuo amb la meva cursa.




Un cop ja dins de Berga, em descordo les sabates i després d'una pujada forta, em trobo la línia de desmuntada a sobre, així que no puc baixar-me descalç i vaig a deixar la bici de forma bastant patosa. Tot i que també m'han adelantat, el sector de bici m'ha afavorit molt i he fet el 35è millor parcial, completant uns 84 kms i les dues transicions en 2h35'34''. 

 Mitja marató per endavant... Surto bastant fort (suposo que gràcies a l'estímul visual del cul de la Saleta Castro, que vaig passar just abans de la T2) i de seguida vaig guanyant posicions fins que paro un moment a pixar... però no perdo ni un minut i torno a la feina més ràpid encara. Són 3 voltes i penso que la primera he sortit massa fort, però la segona la faig més ràpid i l'última la faig corrent tant com em deixen les cames. Vaig amb les pulsacions molt altes però els ànims del públic m'emputxen, sobretot dels meus pares i altres companys com el Juan, el Salva, la Bea o el Jacinto.
Acabo esprintant per intentar guanyar una última posició en els últims 100 m però se'm resisteix.
Creuo la línia de meta en 4h27'13''.

Molt content pel resultat (26è de la general i 3er sub23) però sobretot per la cursa a peu, ja que vaig completar la mitja marató en 1h22'40'' (en realitat eren uns 20 kms), fent el 17è parcial... això vol dir que 16 cabrons van córrer més (o molt més) que jo!




Podia haver corregut alguns kms més a aquest ritme però no més ràpid. Els ultra trails es noten i molt... m'han tret punta de velocitat però em noto molt més fort corrent a ritme constant. Quan surto a córrer 30' després d'entrenar bici, m'és gairebé impossible mantenir el ritme que portava fa uns mesos... però quan passo de 1h la cosa canvia. Crec que no vaig perdre cap posició corrent, només em va doblar el Richard Calle (guanyador de la prova) i un holandès que va quedar segon.








D'aquesta forma encaro Calella amb molta confiança, sobretot corrent, on crec que la marca de 3h27' en la marató d'un ironman és molt millorable.



No vull acabar sense destacar el gran paper de tots els membres del Club Triatló Vallirana:
- Jordi Matos 7è de la general i 1er no èlit, demostran que a Hawaii la liarà.
- Emilio Sampedro 47è de la general, havent millorat molt a l'aigua i com ja he dit, anant com un cohet a la bici, preparat per l'Ironman.
- Pau Bogunyà 1er júnior en el seu debut en una distància nova, més jove encara que quan jo vaig començar en aquesta distància.
- Xavi Martorell finisher després de lluitar fins el final i aconseguir l'objectiu que feia mesos que perseguia.

També molt bon paper dels amics Toni Zamora i Juanra.